REBIRTHING  Barcelona

Rebirthing-Breathwork - Respiració conscient i pensament creatiu
Integració de les memories pre i perinatals

CAST
CAT
FRA

wwww.rebirthingbarcelona.es

      QUÈ ES EL REBIRTHING?

EL REBIRTHING - RENAIXEMENT

El Rebirthing-Breathwork és una poderosa eina de transformació personal que associa la pràctica d'una tècnica particular de respiració, la respiració conscient i connectada, i l'exercici del poder creatiu del pensament, resultant un treball combinat entre energia i consciència.

Es tracta d'un procés holístic que involucra les dimensions física, mental, emocional, energètica i espiritual. Pot ser experimentat com una forma de psicoteràpia (Rebirth-teràpia), com a tècnica d'auto-coneixement, com a mètode de sanació o com una via de desenvolupament espiritual.

Destaca el seu enfocament en les memòries del guió natal per desvelar l'origen dels patrons bàsics que regeixen la nostra
vida.
LA RESPIRACIÓ CONSCIENT I CONNECTADA:  un potent procés de neteja física, emocional i mental.

Respirar és la primera cosa que fem en venir al món, és un acte vital. Quan respirem, no solament respirem aire, també respirem prana, energia de vida.

És una cosa que el nostre cos fa automàticament. No obstant això, en ser practicada de forma conscient, la respiració es converteix en una eina de sanació, de transformació i d'evolució espiritual. En la història de la humanitat, diverses cultures, tradicions i disciplines l'han utilitzat com a tal. Les paraules esperit i inspiració vénen de la mateixa font que respirar: spirare, en llatí.


En el pla físic, la bona salut està lligada a la facilitat amb que el cos transforma l'energia i, per a això, la respiració té una funció molt important en la oxigenació i eliminació de toxines (70% de desfets són eliminats per la respiració).

D'altra banda, existeix una estreta connexió entre emoció i respiració. Davant una forta emoció accelerem o bloquegem la nostra respiració, i al revés, si relaxem la nostra respiració, recuperem la calma emocional.


Podríem dir que la bona salut psíquica és també una neteja física, emocional i mental, una capacitat d'inspirar una nova energia, prenent el que necessitem, i d'expirar el que ja no ens serveix, el que ens bloqueja i ens limita (pors, sofriment, culpabilitat…).
La respiració conscient i connectada facilita aquest procés. En crear un pont entre la matèria i l'esperit, entre el cos i la ment, ens permet accedir a la psyche a través del cos, despertar les memòries inconscients, alliberar els bloquejos energètics, integrar ment i cor. Condueix a un estat ampliat de consciència que ens obre a una nova percepció.


El miracle de la respiració és permetre a l'esperit que et sani.
EL PENSAMENT CREATIU: una clau per assumir la creació de la nostra vida

La realitat que vivim és el fruit dels nostres pensaments.

A través del treball amb la filosofia i la pràctica del Pensament Creatiu comprenem com funciona aquesta relació entre el nostre pensament i la nostra realitat.

Descobrim les creences sobre les quals hem construït la nostra vida, creences sovint inconscients que ens condicionen i ens limiten.

Aprenem a transformar-les.

Ens fem conscients dels patrons de conducta derivats dels traumatismes i de les ferides emocionals que ens lliguen al passat i ens impedeixen avançar.

A través d'una nova percepció, aprenem a prendre la responsabilitat del que vivim, i deixem de sentir-nos víctimes o culpables. Recuperem el nostre poder i assumim de nou la creació de la nostra vida amb més consciència, llibertat i capacitat d'elecció.
EL GUIÓ NATAL: llavors per florir

En Rebirthing, s'ha denominat “guió natal” al conjunt de circumstàncies que marquen el procés pre-i perinatal des de la pre-concepció fins als primers mesos després de néixer. Com sigui que hagi estat, aquest guió influeix en nosaltres de forma molt profunda i les seves empremtes invisibles tenen ressò en tota la nostra vida.

Avui, tant a nivell científic com a psicològic i terapèutic, es destaca la profunda influència que les vivències pre-i perinatals tenen en la vida del futur adult.
Se sap que el bebè, ja dins de l'úter, té consciència, sensacions, percepcions, impressions i records que van conformant els primers fonaments de la seva personalitat.
Circumstàncies crítiques durant aquest període el poden afectar profundament i generar en el seu futur ansietat, tristesa, agressivitat, conclusions negatives sobre el mateix, sobre el món...

Aquesta etapa inicial de la vida representa alhora una increïble aventura, un procés on estan en acció la força i la intel.ligència extraordinària de la vida: som fills i filles de l'impuls de la vida, cadascun amb les seves circumstàncies i els seus dons únics.

Treballar amb el nostre guió natal, explorar i integrar les nostres memòries pre-i perinatals, ens permet ser més conscients de les empremtes que van quedar gravades en nosaltres en forma de patrons, creences inconscients, o altres símptomes, ens ajuda a alliberar i sanar les possibles vivències traumàtiques d'aquesta etapa precoç i a reconnectar-nos profundament amb l'impuls i la força de la Vida, per florir i donar els nostres fruits al món. El naixement i les experiències prenatals constitueixen els fonaments de la personalitat humana.
Tot allò en què ens convertim o en què esperem convertir-nos (...) està influït pel que ens ocorre en aquests dos períodes crítics
”. (Dr. T. Verny)
BENEFICIS DEL REBIRTHING
  Relaxar les tensions físiques, desintoxicar, nodrir i revitalitzar el cos.

  Comprendre qui ets i com t'has construït fins avui.

  Descobrir i canviar les creences i patrons de conducta que et condicionen, et limiten i t'impedeixen avançar.

  Alliberar-te de sofriments emocionals, bloquejos i conflictes psíquics, sanar les ferides del passat.

  Afirmar qui ets, millorant la percepció de tu mateix, de la vida i dels altres, i desenvolupant una sana autoestima.

  Entrar en harmonia amb les circumstàncies i el flux de la vida en una actitud d'acceptació i de deixar fluir.

  Descobrir, en prendre la responsabilitat del que vius, el teu poder de triar i crear la teva realitat de forma mes conscient i lliure.

  Saber el que desitges realment, descobrir noves possibilitats per enriquir la teva vida, i apuntar a la realització del que vols.

●  Consolidar els teus canvis i noves eleccions.
Practicar el Rebirthing ens permet renéixer a la nostra pròpia vida,
recordant-nos que el poder, la saviesa, la serenitat,
i tot allò que desitgem aconseguir, ja existeix potencialment al nostre interior.